Full fart på Sylvestergatan

Skorstensspecialisten har sedan en tid jobbat med en större fastighet på Sylvestergatan i centrala Göteborg. Arbetet är omfattande och innebär relining av ett antal rök- och ventilationskanaler samt nybyggnation av rök- och ventilationskanaler i ett antal nybyggda lägenheter i vindsplanet. Grunden till lösningen är FuranFlex vilket är den smidigaste och mest kostnadseffektiva lösningen för både hyresgästerna och fastihetsägaren. “Minimalt med störningar i de boendes miljö är vårt mål.” säger Stefan Lindberg och fortsätter med att säga att “Alternativet till Furanflex innebär ett avsevärt större ingrepp i fastigheten med stora olägenheter för de boende. Med FuranFlex är ingreppen i respektive lägenhet minimala.”

Efter omfattande förberedelser och upprensning av alla berörda kanaler går nu projektetet in i den fasen som innebär att FuranFlex-strumporna förs in i kanalerna.
På bilderna nedan syns ett av dessa moment. Efter att strumporna är på plats och uppblåsta härdas de med hjälp av den omgivande luften och blir hårda och 100% täta. Kanalerna har i och med detta återfått sin funktion för överskådlig til framöver.

Ett av Skorstensspecialistens  starkaste argument för FuranFlexmetoden är att de lämnar en 25-årig garanti på arbetet.

Klicka på bilderna för större version

Förberedande arbete med Furanflex-strumpan innan fixering och uppblåsning

Furanflex-strumpan fixerad och på plats. Klart för uppblåsning och medföljande härdning.

Call Now Button