top of page
IMG_45921.jpg

LÄTTA SKORSTENAR
Behöver du ny skorsten?

Du står inför ett husbygge eller en renovering, kanske är du redan i full gång. En värmepanna eller en eldstad vill du förstås ha, men vilken typ av skorsten är den rätta för just dig?

Schiedel stålskorstenar

Vår lätta skorsten – lätt både till sin vikt och att montera är en mycket prisvärd skorsten. Den är tillverkad helt i syrafast, rostfritt stål med en 30mm eller 60mm tjock isolering av keramisk fiber.
Stålskorstenen består av moduler som fogas samman via en han- och en hondel som sedan säkras med ett låsband. Detta är en beprövad och tillförlitlig montering som ger dig och din familj en läckagefri och säker skorsten.

Våra moduler finns i flera olika längder från 180 mm och längre, samt i ett flertal dimensioner. Dessutom kan vi erbjuda kopplingsstycken till de flesta eldstäder på marknaden, vilket ger dig stora valmöjligheter när det gäller vilken typ av eldstad du vill ha.

Flexibla lösningar

Oavsett vilken modell ni väljer får ni en solid och mycket flexibel skorsten där ni själv på olika sätt kan påverka utseendet.
Ni kan välja mellan blankt eller matt svart rör samt tillbehör såsom T-rör och böjar. Dessa gör det möjligt att bygga en skorsten även i krävande inne- och utemiljöer, men ger Er också möjligheten att istället för ett rakt rör skapa en inredningsdetalj av din skorsten.
Stålskorstenens lätta konstruktion gör att den snabbt kommer upp i temperatur vilket motverkar kondens och därmed också syraangrepp.

Isoleringen mellan inner- och yttermantel gör att du får ett jämnt och bra drag, något som ökar förbränningen och ger en säkrare funktion.
Ovan tak kan ni välja mellan en rund skorsten eller en fyrkantig huv.

Schiedel Garanti

Schiedel Stålskorsten är lättmonterad och ni kan i de flesta fall välja att göra delar av jobbet själv. Vi ger alltid 10 års garanti på materialet. En besiktning av behörig fackman krävs dock alltid innan du tar skorstenen i bruk.

Väljer ni att få Er skorsten monterad av fackmän har vi kunniga samarbetspartners som vi kan rekommendera, ni får då två års garanti på utfört arbete.

stålskorsten.jpg
bottom of page