top of page
file.jpg

Välkommen till Skorstensspecialisten i samarbete med Tectyl.

CSC, Cortén Surface Coating


Ett unikt system för analys, ytbehandling och design av Corténstålskorstenar

Efter att ha testat och utvecklat ett koncept för rostskyddsbehandling av Corténstålskorstenar kan vi tillsammans med Tectyl börja erbjuda marknaden om vår nya helt unika produkt/tjänst. Alla som har hand om stålskorstenar av något slag vet att de med tiden försvagas av korrosion och att det alltid medför dyrbara driftstopp när skorstenens skick måste återställas eller kanske helt bytas ut.

Vårt erbjudande är indelat i 3 olika delar som du kan läsa mera om längre ned på denna sida. Vårt tips är att inte vänta för länge med ev åtgärder då ett ofrivilligt driftstopp är avsevärt dyrare än ett väl planerat sådant.

Fyll i vår intresseanmälan så hör vi av oss för en närmare presentation av vad vi kan hjälpa till med på rostskyddsområdet. Vårt mål är att hjälpa Er både spara pengar genom minskat underhållsbehov samtidigt som vi ökar livslängden på Era stålskorstenar.

Välkommen till Skorstensspecialisten så berättar vi mera!

Stefan Lindberg
Skorstensspecialisten KB

CSC_31.png
file.jpg
1 (2).png

Analys

För att kunna fastställa era skorstenars status är det viktigt att börja med en grundlig analys av godstjocklek på manteln, infästningar och allmänt skick.

 

Detta steg kan med fördel användas även då era skorstenar är i gott skick. Det vi då gör är att vi beräknar när i framtiden skicket på skorstenen börjar bli nödvändigt att se över och ev åtgärda.

Genomförande

Efter att ha analyserat och avgjort om skorstenen har tillräcklig hållfasthet och inte behöver bytas ut helt och hållet kan vi så genomföra vår unika transparenta ytbehandling.

Skorstenen blir efter behandlingen effektivt skyddad mot fortsatt korrosion och driften kan fortsätta under många år ytterligare.

Design

En unik fördel med vår rostskyddsmetod är estetiska aspekten. Nu kan ni tillsammans med arkitekter, designers och byggare få era stålskorstenar i vilken färg som helst.

 

Ni kan matcha färgen på Era skorstenar med Ert varumärke, grafisk profil eller omgivande byggnader. Om Er produktion skall utstråla miljömedvetenhet och rena processer så är även den exteriöra upplevelsen viktig att tänka på.

2 (2).png
3b.png

Välkommen till Skorstensspecialisten i samarbete med Tectyl.

bottom of page