top of page
IMG_45921.jpg

Skorstensspecialisten

Med 100 års erfarenhet i branschen

Vår filosofi

Vi som entreprenörer lever som vi lär och jobbar alltid med flexibla lösningar. Vår flexibilitet med snabba etableringar, av-etableringar, transportlösningar har vi med oss från racingvärlden där vi skaffar oss både nya partners och kunder inom industrivärlden.

Våra produkter och tjänster vänder sig till fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar samt industri som har behov av ventilations- eller skorstensrenovering. Vi förlänger Er anläggnings livslängd, ser till att den levererar maximal effekt samt förstärker dess lönsamhet.

Furanflex_racing.jpg
IMG_3451_bil.jpg
michel-nykjær-moscow-raceway-1.jpg

Lösningsorienterade

Skorstensspecialistens och dess unika nätverk av olika leverantörer hittar alltid lösningar till  kundernas behov.

Allt som behövs finns tillgängligt och genom att inte behöva åka fram och tillbaka för diverse utrustning eller arbetsmoment som kan uppstå så spar vi pengar åt våra uppdragsgivare.

Lång tradition

Vi har jobbat med skorstenar och ventilation i tre generationer vilket gör att vi kan kombinera gamla erfarenheter med den allra senaste tekniken.

Skorstensspecialisten är certifierad enligt ISO 9001 vilket betyder att ni som kund alltid kan garanteras ett väl utfört arbete.

IMG_1409-e1404220227618-224x300_edited.j

Drottningen hyllade sotarna

År 1697 brinner slottet Tre Kronor nästan ner till grunden, men det var långt ifrån första gången det brann. Under Drottning Kristinas tid vid makten bröt elden lös vid tre tillfällen. 1641 bröt en mindre brand ut, men året därpå en mer omfattande, då drottningen fick fly från slottet. fem år senare, 1646, kom elden åter lös, då en del av slottets östra sida blev avbränd. Enligt sägen var det vid någon av dessa bränder som en sotarlärling utmärkte sig och hindrade hela slottet från att brinna ner. Som tack för hjälpen tilldelade Drottning Kristina sotarskrået hedersutnämningen Lilla riksvapnet, Ringen har funnits i familjen i 3 generationer, det är en ära att bära den och samtidigt föra traditionen vidare av svensk historia

Vår historia

Skorstensspecialisten drivs sedan 1973 av Stefan Lindberg. Företaget startade i relativt liten skala, men har vuxit efter hand till att idag sysselsätta elva personer, som i huvudsak utför arbeten i Göteborg och Bohuslän. Verksamheten består i renovering av skorstenar samt rök- och ventilationskanaler.

Det speciella vid renoveringar av rök- och ventilationskanaler är att det sällan finns några standardlösningar. Det är få arbeten som kan klaras av på ritbordet. Istället måste problemen hanteras på plats och lösas med improvisation och erfarenhet.


Vår största tillgång är vår långa erfarenhet och vår kunskap om gamla hantverkstekniker i kombination med nya, moderna metoder. Det gör att vi kan lösa de flesta problemen på plats.

Företaget har till exempel renoverat den gamla anrika skorstenen på Hagabadet i Göteborg, ett arbete som krävde både gammalt hantverkskunnande och nya tekniker. För att klara det jobbet krävdes, utöver vår skorstenskunskap, att vi kunde snickra, mura och även svetsa i olika material.

Skorstensspecialistens uppdrag sträcker sig från konventionella byggnationer och industriprojekt till känsliga renoveringar i gamla hus. Ungefär 50 % av verksamheten rör ventilationsområdet.

Det finns många spektakulära uppdrag på vår meritlista. Ett exempel är en hög industriskorsten i Örebro, vars övre del var sönderrostad och byttes ut på 15 minuter med hjälp av en helikopter. Ett annat exempel är renoveringen och återuppbyggandet av en gammal kakelugn som plockades hem i flisor från Röhsska museets källare. Trots att många bitar fattades lyckades vi klara uppgiften. Idag står kakelugnen i Hagamuseet.

Skorstensspecialisten är ISO:9001 certifierade.

Välkommen till Skorstensspecialisten

Stefan Lindberg

Stefan_CF023913c.jpg
IMG_1497_fastighet (1).jpg

Vår fastighet på Möbelgatan 11 i Mölndal

Kontakta oss gärna

Tack!

Contact
bottom of page